Pagina's

zondag 25 augustus 2013

Woensdagmiddag was het dan eindelijk zover. Het werk was gedaan, nu is het vakantie. Weliswaar maar een korte periode van anderhalve week. Maar dat mag de pret niet drukken. Bij thuiskomst direct weer in de auto met DH en DD richting de stad. Want DD had een nieuwe tas nodig. In de stad ook nog maar een patatje gegeten en voor toerist gespeeld. Dat gaat ons wel goed af. De stad was weer door breisters vanuit een project door kunstenares Helma van Kleinwee versierd.  Het ziet er weer kleurrijk uit.
Niet alleen lantaarnpalen, maar
ook Jan Pieterszoon Coen moest er aan geloven.
En natuurlijk de waterdrager.
Die dit keer ook een baby mag koesteren.
Daarna snel langs de bromfietshandelaar. DD heeft eindelijk een windscherm op haar Zip.


En op donderdag zijn we gedrieën naar Egmond aan Zee geweest. Heerlijk met je voeten in de zee lopen. Een geweldige middag. DH en DD en mijn persoontje hebben enorm genoten van de frisse zeelucht en het zand.
En als je ruim een uur zo hebt lopen wandelen, begin je trek te krijgen. Dan neem je natuurlijk een heerlijke uitsmijter bij een strandpaviljoen.

En deze wordt gevolgd door twee natte broeken. Maar dat mocht de pret niet drukken.
 Daarna ging DD met haar scooter met windscherm nog een ritje maken. Bij terugkomst mocht ik ook even ervaren hoe de scooter met windscherm aanvoelt.
En toen werd het vrijdag. 's Middags weer heerlijk Hoorn in geweest. Naar de quilttentoonstelling in de Noorderkerk. Als eerste bij de workshop een tasje gepoogd te maken. Natuurlijk zag die van mij er niet uit zoals het moet. Maak het straks nog wel af. In ieder geval zo moet het er uit gaan zien.
Verder weer mooie quilts gezien en het was weer een weerzien met medequiltsters.


Deze is een memoryquilt. Zo te zien van een kantklosster. Een mooie combinatie van de handwerksvormen.
En Ted Storm was ook aanwezig. Zij hield een leuke lezing over Hollands Glorie. Het was een genot om naar te luisteren. Heel herkenbaar. Op 6 september geeft ze ook een lezing op de quilttentoonstelling in Alkmaar. Daar ben ik ook weer van de partij.
En ik ben lekker aan het quilten geweest in de vrije dagen. Als eerste weer een blokje van chateau Chambray afgekregen.
En eindelijk ben ik er aan toe gekomen om het presentje van de laatste beebijeenkomst af te maken.
En dan nu de grote vraag waar gaan we dit in verwerken?1 opmerking:

  1. Hi Elly what a lot to see and take in on your blog this week, it was fun seeing the knitting in the streets very unusual. then lots of quilt work to admire. A lovely beach to look at, I was also at the beach today. Cheers Glenda

    BeantwoordenVerwijderen