Pagina's

zondag 29 september 2013

Het herfstweer is heerlijk zacht geweest deze week. Genieten gewoon. Vandaag waait er een flinke oostenwind. Heb de plantenpot op de tuintafel al diverse keren rechtop moeten zetten. Er ligt nu maar een steen op.
Deze week weer lekker bezig geweest met Chateau Chambray. Daarnaast heb ik eindelijk de laatste blaadjes kunnen voorwerken voor Civil War Bride. Heb nu alle lapjes op het papieren patroon gespeld en kan gaan beginnen met het vastzetten op de achtergrond. Deze had ik in het verleden al voorgetekend, maar de lijnen waren vervaagd, dus dat moest opnieuw.
Het is een leuk klusje tijdens de bee deze week. Daar kan ik nu al weer naar uitkijken.

zaterdag 21 september 2013

En dan is het herfst. Een regenachtige week gehad, maar nu in het weekend is het weer zachter weer. En dat blijft het ook de eerste dagen van volgende week. Het is heerlijk zacht buiten. Ik heb vandaag heerlijk een rondje in de wijk gelopen. Ik zag onderweg een stalletje met kalebassen. Die had ik nog niet gekocht, nu dus wel. Het staat leuk zo op de tuintafel. Als je dan binnen zit en naar buiten kijkt, heb je een mooi plaatje.
En als de plant is uitgebloeid, kan het zo de grond in. Hebben we volgend jaar ook weer herfstbloemen.
Ook binnen heb ik weer mijn Halloweenquilt opgehangen.
's Avonds gaan de kaarsjes ook weer aan. Kortom heerlijk coconnen.
Bij de voordeur heb ik ook weer mijn heksenquilt opgehangen.

Deze week ook weer voor de eerste keer weer naar quiltbee De Kreek geweest. Heerlijk weer om zo samen bezig te zijn. Natuurlijk weer veel gekletst en toen niet opgelet. Ik had de wiebertjes voor mijn blok verkeerd om geknipt en toen paste het niet meer. De volgende dag maar weer naar Hoorn geweest. Gelukkig komt het versnijden niet alleen bij mij voor en kreeg ik zomaar een lapje van dezelfde stof mee om het nogmaals te doen. En nu heb ik goed opgelet en ja hoor, alle stukjes zitten op de juiste plaats. Het blok is heel mooi geworden. Nu kan ik ook een rand afmaken. Dit blok ontbrak er nog aan.

zaterdag 14 september 2013

Deze week kwam dan eindelijk weer het nieuwe deel van de Mystery Quilt van Reiko Kato binnen. Deel 4 zit helaas ook nog ingepakt. Maar dat mag de pret niet drukken. Met het herfstweer op komst, is het altijd prettig als je wat in huis hebt liggen.



Ik ben niet alleen bezig met quilten, maar ik borduur ook graag. Ben intussen al wat jaartjes bezig met Emerald City van Heaven and Earth Designs ontworpen door Steve A. Roberts. Het is een borduurwerk van 560 bij 400 kruisjes, in totaal dus 224.000 kruissteken. Maar dat het mooi wordt dat is zeker.
Dit moet uiteindelijk het eindresultaat zijn.
Ik ben ook in de afgelopen weken bezig geweest mijn werkruimte op te ruimen. Ik heb nu ook een tweede pagina gemaakt waarop de spullen staan waarmee ik een ander blij mee kan maken. Als er iets voor je bij zit, e-mail mij dan.


woensdag 11 september 2013

Zoals beloofd in mijn laatste blog hier nog wat foto's van quilts van de tentoonstelling in Alkmaar. Ik heb mij daar prima vermaakt en weer heel veel mooie dingen gezien.




 Dit zijn 2 kleine hoekjes uit de quilt La Bella Italia gemaakt door Annemiek Loeve.




Deze is gemaakt door Miranda van Dijk en heet Sweet Hearts. Ook in detail ziet het er schitterend uit.

Dit is toch een echt Hollands plaatje. Ook de tulpen vooraan zijn van stof gemaakt. Deze Tulpenparade is gemaakt door Helen Derksen-Heithuis.



Deze bovenste 2 zijn van Marjon Hoftijzer-Boer. Het is gewoon een schilderwerk.

En deze Oneindige knoop van Anneke Schoone. Echt heel erg mooi.

Vanmiddag ben ik nog naar de open dag van Kantklosschool Wijdenes geweest. Ja ook kantklossen is iets wat ik graag doe. Alleen staat de laatste tijd het quilten meer in de picture.



 Dit is echt het vrije werk.

 Een theepot gemaakt van kant. Hoe kom je erop.

In dit kleedje zijn diverse technieken gebruikt. Een heel mooi overzicht zo.

vrijdag 6 september 2013

En toen was de vakantie weer voorbij. Deze week weer aan het werk. En zoals gebruikelijk word ik aan het einde van de week verkouden en raak ik mijn stem kwijt. Lekker rustig voor het thuisfront. Deze week maar vier dagen gewerkt hoor. Even er weer inkomen. Want vandaag startte de 30e tentoonstelling van het Quiltersgilde in Alkmaar. En aangezien mijn mrs.Vigor's quilt daar ook hangt, was ik uitgenodigd voor de opening. Voor mij is het de eerste keer dat een quilt op een tentoonstelling hangt en ik voelde mij zeer vereerd. Daar staat je eigen quilt in de catalogus. Geweldig gevoel geeft dat. Samen met mijn zwager en schoonzuster heb ik rustig alle quilts bekeken. Omdat de tentoonstelling tot en met woensdag 11 september gehouden wordt, beperk ik mij nu tot het plaatsen van een foto van mijn eigen quilt en mijn persoontje ervoor. In mijn volgende blog zal ik enkele andere quilts laten zien. A.s. woensdag heeft de kantklosschool in Wijdenes een open dag. Ik denk dat ik daar op mijn vrije middag ook maar weer eens heen ga.

zondag 1 september 2013

Een hele week vrij en mooi weer. Wat doe je dan? Je zoekt een tuincentrum op om een vlinderstruik te kopen. De vlinders zitten nu nog bij de buren en die wil je zelf ook in de tuin.
Nu zit hij nog bij de buren, maar nu ook bij ons.
Verder ben ik een aantal keren wezen zwemmen. Heb de nodige kilometers weer gemaakt. Op dinsdag zijn we met de trein naar Heerhugowaard geweest zodat DD weet welke trein en halte ze moet nemen als ze volgende week naar school gaat.
En op woensdag ook weer met de trein, maar toen een stoomtrein richting Medemblik. Onderweg genieten van het Westfriese landschap.
Vervolgens in Medemblik op de boot gestapt voor een tocht van anderhalf uur richting Enkhuizen. Als je goed kijkt, zie je dat de Dromedaris bovenin is ingepakt. De restauratie is in volle gang.
Het was zalig op het water, een zonnetje en een bries maakten het helemaal af.
En natuurlijk was er voldoende tijd om te quilten. Er zijn weer drie blokken voor de Chateau Chambray af. Deze heb ik nu voor de eerste keer gemaakt.
Vervolgens heb ik weer wat blokken tot een rand verwerkt. Op die manier krijg je weer een beter beeld van het eindresultaat over een jaar.
En ik vond nog tijd om een poging te wagen mijn werkkamer op zolder op te ruimen. En dat is deels gelukt. Ik heb een doos en een tas vol met quiltstofjes weggegeven aan een groep die Little Quilts of Love maken (www.lqol.nl). Als ik al die lapjes wilde gebruiken, zou ik minimaal 150 jaar oud moeten worden. En ervaring heeft geleerd dat ik bij het starten van een nieuw project het toch leuker vind om nieuwe lapjes uit te zoeken. Verder heb ik nog genoeg stof overgehouden hoor. Van mijn schoonzusje heb ik nog diverse rollen stof liggen. Ook had ik nog een aantal borduurpakketten liggen. Deze heb ik te koop gezet op Marktplaats. Kan ik anderen ook weer blij mee maken. Eén heb ik toch maar niet verkocht. Deze vond ik veel te veel bij het quilten passen en zal dan ooit eens in een quilt verwerkt gaan worden.
Ook mijn quiltstandaard gaat in de verkoop. Heb je er belangstelling voor? Laat het mij dan weten. Ik geef toch de voorkeur aan mijn top op schoot neerleggen en dan quilten.
En wat deed de rest van de familie. DH heeft de voordeur geschuurd en geschilderd. Ziet er weer picobello uit. DD heeft geholpen met huishoudelijke klusjes en geoefend in geduld. Ze heeft erg veel zin in haar vervolgopleiding Signmaker. En ze heeft pas dinsdag a.s. de introductiedag. Daarna weer de rest van de week vrij om pas 9 september echt te beginnen. En poezemans? Die heeft de nodige insecten gevangen en vele uren doorgebracht met slapen. Maar dat is dan ook zijn taak: niets doen.