Pagina's

woensdag 29 januari 2014

Vandaag ben ik om 12.00 uur van het werk weggegaan. En in plaats van direct naar huis te gaan, heb ik een ritje met de tram gemaakt. Op het museumplein uitgestapt. En toen richting het Rijksmuseum gelopen.
Vlakbij het Rijksmuseum stonden ze. De aanlokkelijke letters voor de toeristen.
En met een museumjaarkaart op zak ging ik het Rijksmuseum binnen. Daar was ik na de verbouwing nog niet geweest. Wat is het mooi geworden.
Wat maakte men er vroeger veel handwerk van.
Het Joodse bruidje van Rembrandt. De Nachtwacht vond ik nu niet zo groot als vroeger. Misschien komt dit door de plek waar het nu hangt.
De beroemde boekenkist waarin Hugo de Groot wist te ontsnappen.

En nog wat houten meubels. Geweldig mooi. Ik heb niet alles bekeken in het Rijksmuseum. Dat kan een volgende keer nog wel. Vervolgens ben ik met de benenwagen langs het Vondelpark richting Centraal Station gelopen. En als niet meer in Amsterdam wonende geboren Amsterdammer zie je dan de heimweeplekjes.


Dat mis je dan wel hoor de grachten van Amsterdam. Vervolgens langs het Leidseplein en Spui verder gelopen. Kwam natuurlijk langs de quiltwinkels. Birdlblocks was helaas nog dicht, maar bij de buren De Haan en Wagenmakers ben ik naar binnen gestapt. Heb weer even aan de lapjes gesnoven, maar ik was sterk. Ik heb niets gekocht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten