Pagina's

zondag 3 november 2013

Wat een begin van de week. Code Rood. Toch gewoon met de trein en metro naar mijn werk in Amsterdam gegaan. Viel wel mee zo vroeg in de ochtend. Maar in de loop van de dag veranderde dit beeld. Omgewaaide bomen, afgewaaide dakpannen, geen treinverkeer meer mogelijk. Gelukkig kon ik met een collega mee terugrijden. Thuis was er gelukkig geen schade.
Woensdagavond weer naar de quiltbee De Kreek geweest. Dit keer waren we met een klein clubje. Iedereen was lekker bezig. Er werd een top gedubbeld. Een ander hoe je een dik tijdschrift kunt veranderen in een kerstboom. Ik heb weer een aantal blaadjes geappliceerd.
En zaterdag was weer het halfjaarlijkse uitje. De regiodag van het quiltersgilde in Noord-Holland. Voor mij is dit altijd een thuiswedstrijd. Ik kijk er ook altijd naar uit. Het was weer een superdag, met dank aan Marja en Ellen. Die maken er altijd een feestje van.
Als eerste gingen we aan de slag met de workshop "een slag in de rondte". Ze hadden met een nieuw soort cirkelmal halve cirkels op 3 kleuren stof getekend. De bedoeling was om de ronde stroken uit te knippen en een eigen compositie te maken.  Dit is voorlopig mijn resultaat.
Dit is alleen nog maar vastgestreken op de stof. Nu kan ik het verder afmaken met pailletten en andere versiersels.
Toen kwam er de show and tell. Er waren weer vele pronkstukken te zien. Ik heb er een aantal uitgepikt.
Deze quiltster nam altijd als souvenir een lapje stof mee. Maar wat ze er mee moest gaan doen, wist ze niet. Totdat ze in het blad Quilt en Zo een patroon zag van een bomenquilt. En daar zijn de vele lapjes nu in verwerkt. Het is een kleurig geheel geworden.
Een klosjesquilt. De bedoeling was om de restjes stof op te maken, maar zoals het bij vele quiltsters gebeurt, is dit niet gelukt.
En deze quiltster is aan de slag gegaan met dronkenmanspadblokken.

Deze quiltster heeft haar kleinkinderen een tekening laten maken. Deze tekeningen heeft zij omgevormd tot een quiltpatroon.
Na de show and tell, was het lunchpauze. Na genoten te hebben van een bakkie soep en koffie gingen we verder met de workshop "je kunt de boom in". We gingen allemaal druk aan het werk met het maken van een kerstvogel. Ik kwam natuurlijk weer niet verder dan het uittekenen en uitknippen van de onderdelen. Ik heb nog wel een vleugeltje af kunnen maken. Maar thuis was ik 's avonds een groot deel alleen en toen heb ik de vogel in elkaar gezet. Het enige wat er nu nog aan ontbreekt is een lintje om het op te kunnen hangen. Ik heb het hele huis al afgezocht, maar heb niets kunnen vinden.
De datum voor de volgende regiodag is 12 april 2014. Deze staat alweer genoteerd in mijn agenda.
2 opmerkingen:

  1. Ziet er allemaal weer leuk ui!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks for sharing the pics. Looks like a fun, busy day. The quilters had neat ideas for there quilts.

    BeantwoordenVerwijderen