Pagina's

zondag 24 maart 2013

Afgelopen woensdag was er weer de tweewekelijkse quiltbee in De Kreek. We kregen daar van Riet een lijst met 10 redenen om stof te kopen.
  1. Het isoleert de kast waarin het bewaard wordt. 
  2. Het is goedkoper en veel leuker dan psychiatrische hulp.
  3. Het is in de uitverkoop.
  4. Een epidemie van de katoenkever kan er voor zorgen dat men geen katoen kan oogsten in de komende 10 jaar!!!
  5. Het is houdbaar zonder te koelen, je hoeft het niet te koken om er van te houden. Je hoeft het geen eten te geven, niet te verschonen, geen vieze mond af te vegen of te gaan wandelen.
  6. Omdat je het waard bent.
  7. Omdat je man met pensioen gaat en dan altijd met je mee wilt winkelen, koop je het nu maar alvast.
  8. Het is niet onredelijk, illegaal of dikmakend. Het kalmeert je zenuwen, het streelt je ziel en het zorgt ervoor dat je je lekker voelt.
  9. Omdat je mee doet aan een wedstrijd; degene die bij het doodgaan de meeste stof bezit, wint!
  10. Het helpt om de economie op gang te houden. Het is je plicht om de katoenboeren, de spinners, de wevers en de quiltwinkels te steunen.
En wanneer komt die lente nu?  Wat een koude wind buiten. De sintels van het schuurtje van de buurman moesten weer vastgezet worden. Het pindakaaspotje uit het vogelhuisje heb ik al diverse malen van de grond moeten rapen. Op zolder zit ik met mijn vest aan. 's Nachts een kruik mee in bed. Brrr. Ik heb het gewoon koud.

Maar het derde blok is af. Wijkt wel af van het voorbeeld. De streepjes komen nu horizontaal boven het vierkant in plaats van verticaal. Heb Tonny al een mailtje gestuurd of dit wel klopt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten