Pagina's

woensdag 29 januari 2014

Vandaag ben ik om 12.00 uur van het werk weggegaan. En in plaats van direct naar huis te gaan, heb ik een ritje met de tram gemaakt. Op het museumplein uitgestapt. En toen richting het Rijksmuseum gelopen.
Vlakbij het Rijksmuseum stonden ze. De aanlokkelijke letters voor de toeristen.
En met een museumjaarkaart op zak ging ik het Rijksmuseum binnen. Daar was ik na de verbouwing nog niet geweest. Wat is het mooi geworden.
Wat maakte men er vroeger veel handwerk van.
Het Joodse bruidje van Rembrandt. De Nachtwacht vond ik nu niet zo groot als vroeger. Misschien komt dit door de plek waar het nu hangt.
De beroemde boekenkist waarin Hugo de Groot wist te ontsnappen.

En nog wat houten meubels. Geweldig mooi. Ik heb niet alles bekeken in het Rijksmuseum. Dat kan een volgende keer nog wel. Vervolgens ben ik met de benenwagen langs het Vondelpark richting Centraal Station gelopen. En als niet meer in Amsterdam wonende geboren Amsterdammer zie je dan de heimweeplekjes.


Dat mis je dan wel hoor de grachten van Amsterdam. Vervolgens langs het Leidseplein en Spui verder gelopen. Kwam natuurlijk langs de quiltwinkels. Birdlblocks was helaas nog dicht, maar bij de buren De Haan en Wagenmakers ben ik naar binnen gestapt. Heb weer even aan de lapjes gesnoven, maar ik was sterk. Ik heb niets gekocht.


zondag 26 januari 2014

Weer lekker creatief bezig geweest deze week. Heb weer vier kleine blokken van de Chateau Chambray afgekregen. Kan ze nog niet tot een rij verwerken omdat er eerst nog andere blokken gemaakt moeten worden.
Afgelopen woensdag weer naar de Quiltbee De Kreek geweest. Daar zijn een aantal dames aan het breien geslagen. Hier wordt les gegeven in de Duitse manier van breien. Hier is Ineke bezig met een entrelac sjaal. Wil kijkt geboeid toe.
Entrelac breien kende ik nog niet. Heb inmiddels van mijn schoonzusje een goed patroon gekregen om het uit te proberen. Dus wie weet, ligt er binnenkort weer een mooi kussen op de bank. En wat heeft mijn DH meteen gedaan nadat ik het had uitgeprint? Het patroon keurig ingeseald. Klaar voor gebruik.

zondag 19 januari 2014

Na alle drukte op het werk van de afgelopen 2 maanden heb ik vrijdag een dagje voor mijzelf genomen. Ik ben eerst heerlijk wezen zwemmen, daarna wat rondgelopen in de stad. En verder gewoon dingen gaan doen waar ik zin in had. De eerste rand zit aan het middenblok. Ik ben er nog niet helemaal tevreden mee. Waarschijnlijk haal ik het weer los. Maar het geeft je nu wel alvast een idee.

zondag 12 januari 2014

Zo dat was weer de eerste volledige werkweek van het jaar. En de eerste quiltbee. Heerlijk. Ria liet de blokken van haar Sylvia's Bridal Sampler zien. Eindelijk zijn alle blokken af. Wat een kleurrijk geheel is dat geworden.
Ina had in december een workshop gedaan waarbij ze een deurhanger had gemaakt. Inmiddels heeft ze ook een tweede gemaakt, meer geschikt voor de zomermaanden.
Dit is ook een manier om van je restjes stof af te komen.
En ik. Ik heb lopen stoeien met de randen van het middenblok. Het is zo simpel, maar ik moest natuurlijk weer moeilijk doen. Maar ze zitten er aan. Ik kan nu verder met het vastzetten van de volgende rand.

zondag 5 januari 2014

En zo zitten de eerste dagen van 2014 er al weer op. Maandag beginnen de scholen weer en dus ook het gewone leven. Dan wordt het 's middags weer "vechten" voor een zitplaats in de trein. Maar ook dat heeft zijn charme.
Met het middenblok van Chateau Chambray ben ik goed opgeschoten. Ben nu bezig de hand te leggen aan de laatste sticheries. Komende woensdag weer quiltbee. Heerlijk. Ik kijk er nu al naar uit.