Pagina's

zondag 29 december 2013

Dat was weer een heerlijke week. Het begon met een dagje werken, gevolg door de dinsdag waarop DD haar 17e verjaardag mocht vieren. Daarna 2 rustige Kerstdagen. En vrijdag naar het Top 2000 cafe.

DD kon het dansen niet laten. Dit jaar was zij ook helemaal in de stemming.
En het quilten. Dat is op de rustige tijdstippen tussendoor gedaan. Inmiddels zijn alle applicaties vastgezet op het middenblok van Chateau Chambray en ben ik begonnen met het stitchen.
 Er zijn al wat kraaltjes vastgezet en ik ben begonnen met een steeltje, maar zoals je kunt zien op het patroon hieronder heb ik nog wat te doen.
Omdat ik de laatste tijd veel bezig ben met appliceren, heb ik mij zelf een appliquicksetje cadeau gedaan. Dat zal mij in tijd gaan schelen.


zondag 22 december 2013

Het weekend voor Kerst. Lekker druk. De boodschappen in huis. Nog maar één dag werken. Heerlijk vooruitzicht. Ik ben ook lekker opgeschoten met het middenblok. Ik heb vandaag de laatste onderdelen vastgestreken. Dan kan ik die festoneren.

zondag 15 december 2013

Deze week was het alweer de laatste quiltbee van 2013. Pas op 8 januari 2014 is de volgende. Jammer. Ik ben lekker opgeschoten met het middenstuk van Chateau Chambray. Het derde kwart is inmiddels ook al helemaal vastgenaaid en het begin van het 4e blok is erop gestreken.

Op de quiltbee werd weer een mooie Kerstkrans in wording geshowd. Deze is gemaakt van vijfhoeken. Twee lagen stof worden met de verkeerde kant op elkaar in zijn geheel vastgestikt. Vervolgens wordt hierin een klein stukje ingeknipt. Hierdoor kun je de vijfhoek keren, nadat je er een stukje tussenvulling op vast hebt gemaakt. Vervolgens vouw je de hoekjes om. Deze zet je vervolgens vast. Dan zie je de ingeknipte stof ook niet meer. Daarna is het een kwestie van de vijfhoeken aan elkaar zetten en je hebt een krans. In dit geval zit er een leuk zilverdraadje door de lichte stof. Die geef het een extra leuk effect.



zaterdag 7 december 2013

Afgelopen woensdag speelde DD voor piet op de dansschool. Ondanks haar eigen kleurtje heeft ze zich toch geschminkt. Vorig jaar waren er toch wel wat kinderen die iets bekend zagen in haar. Zo zag ze er vorig jaar uit
 En zo dit jaar
Een stuk donkerder.

Wat een stormachtig weer was het weer donderdag. Dit keer strandde ik op op het station in Zaandam. Maar gelukkig kwamen DH en DD mij daar verlossen, zodat ik toch nog op tijd thuis kwam voor Sinterklaasavond. Daar werd ik verblijd met een leuk quiltboekje Irisquilten.

De afgelopen week ben ik in de trein op weg naar het werk ook lekker bezig met het middenstuk van Chateau Chambray. En vanmorgen vroeg heb ik de laatste delen van het tweede kwart van het middenblok weer vastgestreken. Kan ik weer verder met festoneren.

zondag 1 december 2013

Deze week weer naar de quiltbee De Kreek geweest. Dat is altijd heerlijk een avondje ontspannen na de drukte van het werken. Ik geniet er altijd heel erg van. Deze keer was er een dame sokken aan het breien. De kunst werd afgekeken door de andere. Ingrid had deze week haar creativiteit in het maken van pietjes, Sint en paard gestopt. En voor de Kerst is ze bezig met engeltjes. Geweldig leuk om te zien.



Geweldig toch die kleine poppetjes.
Zelf ben ik heerlijk verder gegaan met het appliqueren van het middenstuk van Chateau Chambray. Heb vandaag ook maar alvast wat delen van het 2e kwart er op gestreken. Dan kom ik de komende week ook wel weer door.