Pagina's

zondag 27 oktober 2013

Het was weer een echte herfstweek, af en toe regen, maar ook warme dagen wisselde elkaar af. Gisteren weer een superdag qua temperatuur en vandaag regen en wind. Voor morgen wordt er zelfs stormachtige wind verwacht. De blaadjes vliegen hier nu al om je oren.
Afgelopen maandag was het ook lekker weer en had ik vrij genomen om het onkruid uit mijn moeders tuin te halen. Heb veel kunnen weghalen die dag, maar kon ook een goede start maken met de blaadjes van blok 2 van Civil war bride. Gisteren had ik alle blaadjes af en vandaag ben ik begonnen met ze vast te maken op de stof.
Ik begin er al aardig een handigheid in te krijgen. Komende woensdag weer de quiltbee in De Kreek en a.s. zaterdag regiodag van het quiltersgilde. Het wordt weer een echte quiltsmulweek.

zaterdag 19 oktober 2013

Afgelopen woensdag weer naar quiltbee De Kreek geweest. Riet had eindelijk de krans af van de kerststofjes die ze vorig jaar van mij heeft gekregen. Zo'm honderd zakjes heeft ze gemaakt en gevuld met een mooi resultaat.
Vanmorgen stond ik om zeven uur op. Wat een mooie lucht was er weer. Een echte herfstlucht.

Mijn schoonzusje heeft met haar pauwenquilt de tweede prijs voor gevorderden gewonnen in Velthoven. Het is dan ook een geweldig mooie quilt.
Het middenstuk is geborduurd en daarom heen is weer een pauw gequilt. Mocht je er meer van willen weten: http://www.handmadehome.nlEn hoe is het met mijn quiltwerk. Heel goed. Het is mij gelukt om het eerste blok van Civil War Bride te quilten. Ik heb de lapjes voor het tweede blok al weer uitgezocht. Ga daar morgen mee aan de slag.



zaterdag 12 oktober 2013

Het weer was mooi aan het begin van de week, maar vrijdag was het echt herfst. Gelukkig bleef het vandaag droog. Buiten kleurt alles al weer mooi rood. En het is mij gelukt om deze week blok 1 van Civil War Bride te appliceren. Straks de achtergrondstof snijden en morgen starten met het quilten. Direct ook maar de stof voor blok 2 snijden. Het patroon is al weer gekopieerd, dus ik kan weer groene stof knippen voor de blaadjes van het 2e blok.
Als ik de foto bekijk, moet ik de onderkant van de vaas nog even rechtzetten, dat is nog een klusje voor vanavond. Ik ben in ieder geval weer trots op mijzelf.

zondag 6 oktober 2013

Wat een weertje afgelopen week. Oke vrijdag regende het af en toe erg veel en hard. Maar verder was het genieten. Ik heb weer een blokje van Chateau Chambray af kunnen maken.
En op de quiltbee ben ik begonnen met het appliceren van het eerste blok van Civil War Bride. Ik ben al aardig opgeschoten en ga strakjes weer verder. Ik hoop het blok deze week af te hebben.
Ik wil de quilt deze keer gaan maken volgens de methode quilt as you go. Op die manier heb ik straks geen grote lap op mijn schoot.