Pagina's

zondag 30 juni 2013

Afgelopen woensdag was het helaas al weer de laatste quiltbee van het seizoen in De Kreek. Maar natuurlijk  gaan wij in september weer verder. Ina had een workshop gevolgd bij Antje Veltrop. Ze liet zien wat ze daar had geleerd. Wij kregen een snelcursus. Het is de methode van het maken van de 5 minutenblokken van Suzanne McNeill. Op youtube is daar een filmpje van te zien: 5 minutes blocks
Het is een leuke methode met diverse eindresultaten als mogelijkheid. Heel leuk om te maken.



Omdat er nog geld in de beekas zat, kregen we allemaal een pakketje All of my Dreams van Riet. Een heel leuk gebaar.


En toen was het donderdag. Ik kreeg 's avonds van mijn schoonzusje via de e-mail door dat het eerste deel van Love Entwined was geplaatst. Ik had mij daar vorige week voor aangemeld. Mijn mailbox overstroomde daarna met allerlei reacties van over de hele wereld. En een piek in het lezen van mijn blog. Geweldig. En eindelijk was het dan zover. Alleen zat ik op dat moment in de trein. Moest toen wachten tot vrijdagochtend. Gedownload en wat nu? Ik ben nog met vele projekten bezig. Welke kleuren ga ik gebruiken? Ik heb nog geen idee. Ik ga eerst maar eens op zoek naar de achtergrondstof.
Het wordt in ieder geval een hele klus. Het leuke is dat we beginnen met het middenblok. Als je het dan op een gegeven moment wel mooi vindt, dan kun je op elk moment stoppen met de quilt.
Toevallig zag ik op de site van Quilterspalet de zgn. Apliquick. Een handig instrument bij het aplliceren. Misschien dat ik die ooit nog eens aanschaf. Op internet zag ik ook de methode van freezerpapier en een ministrijkijzer. Die methode lijkt mij ook wel wat.




zondag 23 juni 2013

Deze week niet veel gedaan aan het quilten. DF werd 81 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Daarnaast ben ik weer begonnen met een studie. En dat kost ook tijd. Ik heb wel weer wat voorbereidingen gedaan voor het eerste blok van Civil War Bride.
En afgelopen woensdag heb ik maand 4 opgehaald van Chateau Chambray. Ik ben inmiddels weer met een blokje begonnen.


zondag 16 juni 2013

Het was mij het weekje wel. Op woensdagmiddag kreeg DD te horen dat ze geslaagd was. Geen enkele onvoldoende op haar lijst. Prachtig gedaan gewoon.
Daarnaast waren er deze week de generale repetitie voor de dansshows. Gisterenavond de 1e show mogen bekijken in het Parkschouwburg in Hoorn. Geweldige avond gehad. Er werd goed gedanst.
Van quilten is er niet veel van gekomen deze week. Ik heb ook verstek laten gaan op de quiltbee De Kreek. Heb wel wat onderdelen van het eerste blok van Civil War Bride kunnen maken.


zondag 9 juni 2013

Terwijl DD aan het dansen was en DH aan het klussen was op de dansschool heb ik het eerste blok van Civil War Bride getekend. Dat ging gemakkelijk met de door DH gemaakte lichtbak. Het viel mij erg mee.
Als je goed kijkt kun je de lijnen zien. Zal binnenkort in ieder geval een extra stift erbij kopen.
Heb inmiddels ook al wat getekend, geknipt en geregen. Deze applicaties wil ik door middel van een blind steekje vastzetten. Dat is weer eens een andere techniek dan festoneren. Vind ik voor zo'n grote quilt wel mooier. Kan ik gelijk goed oefenen met de rondingen en hoekjes. Ik probeer zoveel mogelijk onderdelen af te hebben. Woensdag is er immers weer quiltbee. En woensdag is ook de dag dat DD hoort of ze geslaagd is. Al met al gaan we een spannende week tegemoet.


zondag 2 juni 2013

Wat een weertje vandaag. Genieten gewoon. Was buiten opgehangen, ligt al weer opgevouwen in de kast. Jopie de kat des huizes loopt al mauwend in en uit. Ook hij geniet er van.
Deze week heb ik een aantal delen van de Chateau Chambray weer tot een rand gemaakt.
Verder ben ik lapjes aan het verzamelen voor een memoryquilt. Ik zoek nu eigenlijk grijze dakpanstof, maar die heb ik nog niet kunnen vinden. Misschien dat ik dan maar toch de rode moet gaan gebruiken.
Ik snuffel nog wel wat verder op internet. Ik ben er nog niet aan begonnen. Dus ik heb nog wel even.