Pagina's

zondag 28 april 2013

Vrijdag een dagje vrij genomen. Ben naar de Lokktentoonstelling geweest in Deventer. Heb daar de resultaten van mijn oude hobby bekeken. Thema: Zee van kant. Het was een druilerige dag. 2 uur met de trein heen en 2 uur terug. Maar heb weer heel wat moois gezien.


Een heleboel klossers hadden een tegeltje gemaakt. Daar was een hele wand van opgezet. Een heel fraai gezicht.

Diverse kantkloskringen hadden een gezamenlijk project gemaakt. Ik heb er maar een paar gefotografeerd.
Dit bloemstuk is opgebouwd uit gekloste bloemen en vlinders. Heel erg mooi.
En hierboven een hoed gemaakt van kant. Er waren er vele. Maar deze vond ik het mooist.
En mocht je gaan trouwen en een sluier zoeken.




Ook was er een tentoonstelling van de uitwerking van diverse klosstijlen van één en hetzelfde patroon.
Ik heb diegene gefotografeerd die mij het meest aanspreken.
Wie bedenkt nu zoiets. Een grachtenpand klossen. Wel een heel leuk resultaat.
Terwijl ik weg was, werd mijn fiets onder handen genomen door de fietsenmaker, ketting weer gespannen, nieuwe remkabels. En de fiets moest natuurlijk uitgeprobeerd worden door de buurkatten.

En met het quilten gaat het ook lekker. Heb inmiddels al weer wat blokken af van de Chateau Chambray.





En in Amsterdam zijn ze er klaar voor.







zondag 21 april 2013

En weer is er een week voorbij. Het leek heel even lente te worden, toen werd het weer fris en nu schijn de zon weer en hangt de was buiten. Gelukkig maar.
Afgelopen maandag op weg naar mijn werk kleurde de lucht heel mooi rood bij station Zuid.


 Woensdag was er weer quiltbee in De Kreek. Daar bleken nog meer dames verkouden te zijn geworden na de regiodag. Het tochtte ook best in de hal. Ik ben begonnen aan deel 1 van de Mystery Quilt van Reiko Kato.
Sue Bonnet nr 2 ligt te wachten op haar plekje in de boom.
Inmiddels heeft onze poes Jopie weer kennisgemaakt met één van de nieuwe buurkatten.
En daarna is het heerlijk toeven in de tuin.






zondag 14 april 2013

Gisteren weer naar de regiodag van het quiltersgilde geweest. Eerst kregen we een lezing van Marjon Hoftijzer. Zeer interessant om te zien hoe je van allerlei stoffen en materialen quilts kunt maken. Daarna was het de beurt aan de deelnemers voor de show and tell. En natuurlijk had ik mrs. Vigor mee.
 Ik zat gezellig aan een tafel met een aantal Kreekquiltbeegenoten. Ook Ina had haar quilt meegenomen. Ze had deze gemaakt voor haar kleinzoon.
Verder vond ik het Amsterdams grachtentafereel heel erg leuk.
's Middags kregen we een workshop van Marjon Hoftijzer "transparante lagen in het klein". Het viel ons gelijk op dat we zelf heel erg traditioneel zijn ingesteld. Bij een roze lapje hoort roze garen. Onzin natuurlijk. Bij dergelijke quiltjes is dat juist niet het geval. Natuurlijk heb ik het niet af gekregen. Maar dat mocht de pret niet drukken.
Ik kan nu al weer uitkijken naar de volgende regiodag op 2 november.
Vanmiddag mrs. Vigor nog even in de tuin opgehangen zodat DH er een mooi plaatje van kon schieten.






maandag 8 april 2013

Het is mij gelukt. Mrs. Vigors quilt is af. En gewassen. Vond ik best eng. Had er wat colorcatcherdoekjes bij gedaan, maar goed ook. En nu hangt de quilt over de reling te drogen. Ik ben er supertrots op.
Ik ga nu eerst maar verder met de top van de lensquilt. Ik wil namelijk toch eerst flisofix kopen voor de swagblokken van Chateau Chambray. Dat spul kan ik ook gebruiken voor de mysteryquilt van Reiko Kato. Dan heb ik geen problemen met de scherpe hoekjes.
Wat staan de bloemenmanden leuk in de tuin. Geeft  een echt lentegevoel.


zondag 7 april 2013

Eindelijk begint het dan een  beetje lente te worden. Gisteren weer voor het eerst de was buiten kunnen hangen. Heerlijk. De kat vond het buiten ook weer prima. Voor mijn verjaardag heb ik 2 met voorjaarsbloemen gevulde manden gekregen. Fleurt de tuin ook weer op. Inmiddels heb ik blok 6 af .
En ben begonnen aan blok 7. Het eerste applicatieblok.
Mrs. Vigors quilt nadert haar einde. Nog anderhalve rand en dan is de quilt een affo. Dan gaat ze de wasmachine in en kan ze volgende week mee voor de show and tell op de regiodag. Daarna zal ik de tunnel er nog aanzetten en de quilt voorzien van een label.