Pagina's

zondag 31 maart 2013

Het was weer een koud weekje. Afgelopen vrijdag was ik heerlijk vrij van het werk. Ik ben 's middags bij de bee van mijn schoonzusje in Sijbekarspel geweest. Heerlijk om 2,5 uur te quilten met quiltgenoten. Ben ook lekker opgeschoten met de bloks van de nieuwe BOM. Heb nu blok 4 en 5 af. Ik ben bezig met blok 6.
Ik ging gisteren door weer en wind naar de stad in de hoop dat het 2e pakket al klaar was, maar helaas pas na de Pasen ligt deze te wachten. Kijken of ik nog een gaatje vind deze week, want Lieselotje is de 2e helft van de week gesloten i.v.m. de beurs in Rijswijk.
Mrs. Vigorsquilt nadert haar einde. Ben nu bezig met de laatste lijn te quilten. Dan kan de boel afgewerkt worden.

Inmiddels is het middag en de laatste lijn is af. Ik heb nu de boel op de grond gelegd om het laatste randje tussenstof af te knippen. Dan kan ik het omzomen, tunnel eraan, etiket erop en klaar is kees.


zondag 24 maart 2013

Afgelopen woensdag was er weer de tweewekelijkse quiltbee in De Kreek. We kregen daar van Riet een lijst met 10 redenen om stof te kopen.
  1. Het isoleert de kast waarin het bewaard wordt. 
  2. Het is goedkoper en veel leuker dan psychiatrische hulp.
  3. Het is in de uitverkoop.
  4. Een epidemie van de katoenkever kan er voor zorgen dat men geen katoen kan oogsten in de komende 10 jaar!!!
  5. Het is houdbaar zonder te koelen, je hoeft het niet te koken om er van te houden. Je hoeft het geen eten te geven, niet te verschonen, geen vieze mond af te vegen of te gaan wandelen.
  6. Omdat je het waard bent.
  7. Omdat je man met pensioen gaat en dan altijd met je mee wilt winkelen, koop je het nu maar alvast.
  8. Het is niet onredelijk, illegaal of dikmakend. Het kalmeert je zenuwen, het streelt je ziel en het zorgt ervoor dat je je lekker voelt.
  9. Omdat je mee doet aan een wedstrijd; degene die bij het doodgaan de meeste stof bezit, wint!
  10. Het helpt om de economie op gang te houden. Het is je plicht om de katoenboeren, de spinners, de wevers en de quiltwinkels te steunen.
En wanneer komt die lente nu?  Wat een koude wind buiten. De sintels van het schuurtje van de buurman moesten weer vastgezet worden. Het pindakaaspotje uit het vogelhuisje heb ik al diverse malen van de grond moeten rapen. Op zolder zit ik met mijn vest aan. 's Nachts een kruik mee in bed. Brrr. Ik heb het gewoon koud.

Maar het derde blok is af. Wijkt wel af van het voorbeeld. De streepjes komen nu horizontaal boven het vierkant in plaats van verticaal. Heb Tonny al een mailtje gestuurd of dit wel klopt.


zondag 17 maart 2013

Wat een koud weer de afgelopen week. Waar blijft de lente. Ik verlang naar de geur van in de wind gedroogd beddengoed. Maar zie daar de eerste krokus laat zijn gekleurde kopje zien in de tuin. Je moet wel goed kijken hoor.  Dus nog even geduld en dan is het echt lente.


Deze week de achterkant van de sudokuquilt gezet voor het kussen. Die is nu af.
Vandaag het tweede blok van het nieuwe project gemaakt. Ook weer een hoekblok maar nu de kleine variant. Ben nu bezig met het derde blok.

zondag 10 maart 2013

Het sudokuquiltje is af. Ik ben nu bezig er een extra achterkant op te zetten, zodat ik het als een kussenhoes kan  gebruiken.
Gisteren ook een deel van de laatste rand van mrs Vigor's quilt getekend. Het einde is in zicht.
En het eerste blok van Chateau Chambray is af. Dit project gaat 18 maanden duren. Daar ga ik nog lang plezier aan beleven.






zondag 3 maart 2013

De top van de sudokuquilt is af. Ik ben druk bezig met het quilten. Dat gaat vandaag wel afkomen. Dan is er alvast één af voor de regiodag.
Gisteren het eerste pakketje afgehaald van Chateau Chambray. Heerlijke zoete kleurtjes. Dit project gaat 18 maanden duren. Ben dus weer even zoet.