Pagina's

zondag 24 februari 2013

De rand van mrs Vigor's quilt is bijna af. Dan nog één tussenrand en dan de laatste. Het eind is in zicht.
Verder is de top van de sudokuquilt bijna af. Ik heb inmiddels ook wat kraaltjes gehaald. Die wil ik in het midden van elk vierkantje plaatsen.
Ook heb ik weer een nieuw exemplaar van het tijdschrift Creatief met Patchwork gekocht. Werd verliefd op de voorpagina.


 Het patroon heb ik inmiddels 400x vergroot laten printen.
En het is ook al overgenomen op vlieseline. Het leek een hele klus, maar in feite zijn het allemaal driehoekjes. Viel achteraf wel mee. Het was een klein uurtje tekenen.
Gelukkig hebben de vogels nu ook eindelijk het nieuwe huisje met het potje pindakaas ontdekt.
Ik ben benieuwd hoe lang ze er over doen om het leeg te pikken. Ook op de tafel heb ik een blad gevuld met vogelzaad. Ik vind het een geweldig gezicht als er vogels in de tuin aan het eten zijn. Jopie ook vanachter het raam, al mekkerend. Hij vindt het nog steeds te koud om buiten rond te sluipen. Ook nu ligt hij weer languit op bed zijn katerslaapje te doen.




zondag 17 februari 2013

De sneeuw is eindelijk weg, het zonnetje schijnt, de temperatuur is weer boven nul, geen wind, kortom een heerlijke dag. Inmiddels heb ik de blokken van de sudokuquilt af. Ik heb de sashings gesneden en ben nu begonnen om ze er tussen te plaatsen. Het gaat mij lukken om deze ook voor 13 april de eerstvolgende regiodag af te hebben.

zondag 10 februari 2013

Wat een weer de afgelopen week. Was af en toe weer afzien op weg naar het station in de vroege ochtend. Maar als er op zaterdag sneeuw ligt, vind ik dat niet zo erg. Het ziet er mooi uit zo.


Als ik 's avonds achter de computer uitzending gemist zit te kijken, ben ik natuurlijk wel bezig met de handen. De sudokustukjes van de regiodag lagen op mij te wachten. Aangezien 13 april er al weer een regiodag is, wilde ik er nu toch maar aan gaan beginnen. Ik zit inmiddels op de helft. Ben dus lekker bezig zo.

zondag 3 februari 2013

Vandaag maar weer eens een start gemaakt met het opruimen van mijn domein. Terwijl DH bezig is met zijn muziek, DD aan haar huiswerk is en de poes heerlijk lui op het bed ligt, ben ik begonnen met opruimen.
Er is een begin gemaakt. Mijn werktafel ziet er weer netjes uit.
En het goede voornemen is om de rest deze week aan te pakken. Dat betekent elke avond een krat pakken, uitzoeken en weer netjes opruimen. Er staat nog een oud stereosetje van DD in de kast. Deze breng ik naar Noppes. Is er weer een plank vrij om mijn lapjes, boeken in op te bergen.
En wordt er nog gequilt. Natuurlijk ik ben bezig met één van de laatste randen van mrs. Vigors quilt. Ik vind dit één van de leukste randen.