Pagina's

zaterdag 29 september 2012

En zo is er weer een week voorbij. En het is inmiddels echt herfst buiten. Een aantal dagen had ik het geluk tussen de buien door te fietsen naar het station, maar dat is mij gisterochtend niet gelukt. Maar gelukkig had ik vanaf 11.00 uur vrij genomen om naar de quilt- en borduurtentoonstelling in Enkhuizen te gaan. Heb daar weer een aantal inspirerende quilts gezien. Wat mij wel opvalt is dat een heleboel quilts met de machine gemaakt waren. Ben ik dan één van de weinige die nog alles met de hand doet?
Ga proberen dit weekend de Hollandse quilt af te maken. Ik ben bezig met de laatste rand, dan omzomen en een tunnel eraan en dan heb ik weer een affo.
 Beweging heten deze quilts. Qua kleur gaat mijn voorkeur uit naar de paars/rose.


 De kleuren van het eerste landschapsquilte spreken mij erg aan.
 Ik vind de herfst een mooi seizoen, al die kleuren groen en rood. Prachtig gewoon.

zondag 23 september 2012

En dit was dan weer het laatste mooie weekend. De regen valt nu weer heerlijk neer. Maar toch nog vandaag 2 wassen buiten op kunnen hangen. En DH heeft gisteren zijn zwager geholpen met het maken van een afdak. Ik kreeg van mijn schoonzus weer mooie stoffen. Van één daarvan ga ik denk ik kussens maken voor op de bank. Het zijn warme rode kleuren. Zeer geschikt voor de koude dagen. Zaterdag heb ik mijn Halloweenquilt opgehangen.

Afgelopen woensdag was ik voor de 2e keer in De Kreek voor de quiltbee. Ben weer lekker bezig geweest met het quilten van mijn Hollandse quilt. Door het raam was een mooi uitzicht op de nog in aanbouw zijnde Bangert en Oosterpolder.
Zaterdag ook nog bij mijn ouders langs geweest. Mijn moeder heeft inmiddels zowel Jacobus als Jacoba af. Ze is nu druk bezig met het breien van Jacoba's jurkje. Het stel ziet er leuk uit.


zaterdag 15 september 2012

Het quilten van mrs. Vigor's quilt gaat lekker. Het middelste deel met de ster is af. Ben nu bezig met de wit met rozenrand. Ik heb gisteravond eerst de lijnen getekend. Was een lekker klusje. Heb de quilt op de vloer gelegd. En ben er maar bij gaan zitten.
En daarna onder het genot van The voice of Holland lekker gaan quilten.
Vanmorgen wilde Jopie weer naar buiten. Het is een echte mooiweerkater. De buurpoes Max liep al in de tuin rond. Dat vond meneer niet vervelend. Hij ging er zelfs naar toe om even lekker te neuzen.

Na het zwemmen langs de boekwinkel geweest om te kijken of mijn 2 maandelijkse leesvoer er al lag. En ja hoor Quiltmania lag er. Ga er straks lekker in lezen. Misschien doe ik weer een idee op. Lapjes liggen er genoeg op zolder.



donderdag 13 september 2012

Gisteravond  mrs Vigor's quilt mee naar beneden genomen. De temperatuur is nu zodanig dat ik wel weer kan quilten op de bank. Het ligt nog niet helemaal over mijn benen. Daar is het nog wat te warm voor. Maar het quilten gaat zo wel weer wat vlotter. Want alleen gebruikmaken van de uurtjes op zolder is te weinig. Ik wil hem tenslotte met de feestdagen hebben hangen. En dat kost mij nog wel wat uurtjes. Maar dat heb ik er wel voor over. Ik ben er nog steeds verliefd op.

zondag 9 september 2012

Afgelopen week was de proefbijeenkomst van de quiltbee in ons nieuwe wijkcentrum De Kreek. Even testen of het licht voldoende was. En dat was het gelukkig. Eindelijk een quiltbee in de avonduren. En in de buurt, maar 7 minuten fietsen van huis. Mooier kan niet. Ik ben alleen vergeten om er foto's van te maken, maar dat doe ik de volgende keer (19 september) wel. Ik ben in ieder geval lekker opgeschoten met mijn lensquilt. Heb nu bijna 4 randen af. De 1e 2 randen heb ik vanmorgen aan elkaar gezet. Was wel weer een gepuzzel. Maar het resultaat mag er zijn. Het is in ieder geval een patroon om je koppie bij te houden.